Почивки

Санкт Петербург - Класическа програма, 12-19 август, от Варна. 2 свободни места!

 
Почивка Санкт Петербург - Класическа програма, 12-19 август, от Варна. 2 свободни места!

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
12.08.2018 2250.00   

Цена от: 2250.00 BGN

 
Санкт Петербург - Класическа програма
Период на пътуването: 12-19.08.2018

2 свободни места по програмата !!!

Търси се 1 жена за комбинация в двойна стая !!!

Програма на екскурзията:

12 август: Излитане от летище Варна с директен полет на Аерофлот в 20:00. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 23:10ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Санкт Петербург 4* в стаи супериор. Нощувка.
13 август: Закуска. Панорамна автобусна екскурзия (5 часа) на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, крайцера Аврора и др. Посещение на Петропавловската крепост с разглеждане на територията и посещение на Петропавловския събор - началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
14 август: Закуска. Екскурзия на български език „Храмовете на Санкт Петербург”: Исаакиевския събор - най-големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики – преп. Исаак Далматски. Посещение на Събора „Воскресение Христово” или  „Спас на Крови” – построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право. Посещение на Казанския събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия в Ермитажа на български език (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Връщане в хотела. (продължителност на програмата около 9,5 часа). Нощувка.
15 август: Закуска. Автобусна екскурзия  на български език в Царское село (5 часа) – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Възможност за допълнителна екскурзия по желание: Павловск – двореца и парка с включен обяд. След встъпването на власт на Павел I, златисто-белия дворец, построен на високия бряг на р. Славянка, е превърнат в извънградска императорски резиденция. Създаването на колекцията на двореца е свързано с пътуванията на собствениците на двореца в Европа през 1781 - 82 год. Павловският парк е уникален паметник на ландшафното изкуство в края на 18 в., оформянето му започва през 1777г.  Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.
16 август: Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (6,5 часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Посещение на  Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Трансфер до хотела. Свободно време. Около 23:30 ч. - Нощна автобусна екскурзия на Санкт Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева. Връщане в хотела. (ок. 2,5 часа). Нощувка.
17 август: Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (3 часа) – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела (около 3 часа). Свободно време. Нощувка.
18 август: Закуска. Свободен ден (възможност за допълнителна целодневна екскурзия по желание в Хелзинки – с високоскоростен луксозен влак Алегро, пешеходна обзорна екскурзия, свободно време за шопинг или разходка). Връщане в Петербург (вечерта). Нощувка.
19 август: Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. Трансфер до летище Пулково за директен  полет С.Петербург - Варна с Аерофлот в 15:40ч.  Пристигане във Варна в 19:00.

Полетното разписание е в местни времена.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

Условия за резервация:
 • 35% депозит
 • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”.Цената включва:

- самолетен билет за директен полет Варна - Санкт Петербург - Варна
- летищни такси - 106 € (208 лв.) към 29.09.17 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 7 нощувки със закуски в хотел Санкт Петербург 4* в стаи супериор (настаняване на 2+1 - в стаи стандарт реновирани)
- 1 обяд в ресторант - включени супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
- трансфери летище-хотел-летище
- описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска  застраховка (с покритие 50000 € )
- тур-лидер от туроператора


Важно: От 26.03.18 има увеличение на YQ-такси и летищни такси на Аерофлот: 27 лв. на билет. Увеличението на таксите НЕ е включено в пакетната цена. Валидно е за всички резервации.Цената не включва:

- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни - 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи
- възможност за допълнителна екскурзия по желание (заявяват се на място):

 • Павловск – двореца и парка с включен обяд – 80 лв. на човек (при цялата група), може да се проведе след Царско село; при по-малко желаещи цената се прекалкулира
 • допълнителна целодневна екскурзия по желание в Хелзинки - очаквайте скоро цена

- по желание: Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта
- допълнителна целодневна екскурзия по желание в Хелзинки - програма:

 • 05:45 – трансфер от хотела до Финландский вокзал, 06:40 - отпътуване за Хелзинки с високоскоростен луксозен влак „Алегро” -  пристигане в 10:07.
 • Пешеходна разходка в централната част на Хелзинки с екскурзовод на български език; свободно време за шопинг или самостоятелна програма.
 • Отпътуване в 20:00 ч., пристигане в Санкт Петербург в 23:27ч., трансфер до хотела.
 • Цена при минимум 15 човека - 470 лв., минимум 10 човека - 498 лв. - цената включва: трансфери хотел - Финландска гара – хотел, билети за високоскоростен влак „Алегро”, съпровождаващ екскурзовод на български език, пешеходна  обзорна разходка с екскурзовод (за пътуването е необходима двукратна туристическа виза).
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал